Trær til hygge og nytte
Bildet viser igjen hvordan vi mennesker kultiverer trær til hygge og nytte i våre omgivelser. Her langs en liten vei og rundt noen hus på Alby gård på Jeløya.
Liker formasjonen i trærne.
Bildet inngår i albumet Trær/grafikk - Jeg har alltid vært fasinert av trær. Vi finner dem overalt. Alene, i klynge eller som en skog. Ved siden av et tre kan vi føle oss små. Eller beskyttet. Trær kan fremskape mange estetiske uttrykk. I denne serien vil jeg formidle noen slike uttrykk.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-24 21:05:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-24 21:07:29
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-03-24 23:27:45
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-03-25 01:19:09
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde44mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger381
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246667} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Jostein F.

Hei!

Veldig fin harmoni i dette bildet, Vakkert når mennesker omgir seg med naturen på en slik måte som her. Godt presentert, med behagelig og rolig komposisjon.
Jeg tror jeg ville klonet bort det røde feltet nede i høyre hjørne.

Mvh; Jostein
Rune S.

Meget vakker komposisjon, synes jeg! God idé og klone bort, slik Jostein skriver, synes jeg. Bildet er litt blast på min skjerm. Jeg tror litt behandling i Levels eller Curves vil løfte bildet. Liker bildet meget godt!

Mvh
Rune S
Ole-Kristian T.

Takk til Jostein og Rune for kommentarer, veldig hyggelig :) Jeg skal legge ut ny versjon der jeg prøver ut forslagene. Å clone bort det lille røde huset nede til høyre tenkte jeg faktisk på, men det ble til at jeg droppet det. Skal imidlertid gjøre det i #2. Takk igjen :)
Avsluttet .

Hei
Det er noe eget med disse løvfellende trærne som nå står nakne og strekker seg mot himmelen.
Synes det er et flott motiv, men jeg er ikke helt fornøyd med den grønne enga i noen av versjonene. Enga i v1 er best hvis jeg må velge meg en versjon. I v2 blir den for grønn og den er også nokså grøtet. Tror nok du kan klare å dra frem en mellomting der.
Selv om det blir litt halo rundt de nakne greinene mot himmelen er de ikke forstyrrende her.

Flott komposisjon med bygningene, bra at du fjernet det lille røde i v2. Men jeg kom på noe nå mens jeg satt og skrev: Hvorfor ikke kutte mye av bunnen slik at vi slipper den problematiske enga:) Og så kunne du heller laget deg en høyre himmel. Tror det hadde blitt stilig.

Uansett, jeg har i likhet med deg også som sagt sansen for disse nakne greinene, og jeg ser at du har tatt noen andre bilder også, men dette har et potensiale som jeg anbefaler deg å jobbe litt med.

mvh arild
Ole-Kristian T.

Takk til deg, Arild, for lang og utfyllende kommentar, veldig morsomt med nye ideer og innspill. Skal prøve ut forslaget ditt og eventuelt legge ut et nytt forsøk :)
sunniva l.

holder en knapp på originalversjon 3. mystisk og spennende konturer. ok å klone bort husa til høyre. et fint bilde! mvh sunniva
Avsluttet .

Yes, den siste versjonen ble bedre. Men du skulle markert bare enga før du justerte farver/lys.
Hadde du markert bare enga, så hadde du beholdt himmelen slik den er i v1. Nå dro du med deg farver og lys på himmelen også, noe som ikke skulle vært gjort siden himmelen er såpass bra i v1.

mvh arild
Eva Marie P.

Hr var det mye å velge mellom:) Jeg liker v4 trur eg...men farvene på v1 best..og litt enig med Sunniva at orginalbildet også er stilig uten rødt hus..eh..ja nå ble jeg litt forvirret selv:)
Motivt og komposisjon er flott.
Jeg syns disse trær bildene dine er spennende..artig å se nye bilder av trær. Gleder meg til neste.
-epl
Avsluttet .

Der har vi den på plass. v5 sitter bra. Her synes jeg lys og farver harmonerer fint.
Bra.
mvh arild
Ole-Kristian T.

Takk o takk :) Sunniva: Jeg ser du har et poeng; bl.a. har noe av bevegelsen i trærne blitt borte med oppskarpingen. Det blir jo ganske så forskjellige bilder. Eva: Hyggelig at du liker serien min, vi som ikke har Refviksanda må jo også finne på noe :) Arild: Tusen takk for at du fulgte opp, gøy at du synes jeg kom i mål!
Avsluttet .

Hei Ole-Kristian.
Det er en spennende gate du har begitt deg inn på. Trær er fassinerende.
Nå har jeg sittet og studert alle versjonene. Og nå tenker jeg enda en versjon.
Så absolutt himmelen fra orginalbildet for den synes jeg er penest. Og litt lysere forgrunn,bakken, som på vesjon 1.

Venlig hilsen lillian.
Tine F. B.

Spennende bilde! V5 for meg:-)
mvh Tine
Eli B.

Jeg liker v1 best, her synes jeg gresset får mest naturlig farge. Det andre blir unaturlig grønt. Jeg synes husene står veldig bra plassert og at trærne danner en midtlinje som deler bildet i tre deler, gressenga, trærne og himmelen, og så kommer husene inn som prikken over ién. Likte virkelig dette.
mvh Eli
Arvid M.

Hei!
Lika bilde ditt, med trær som hovudmotiv. Versjon 1 for meg, der blei ikkje enga for dominerande for meg. Versjon 3 blei litt for mørk syns eg. Meget bra framstilt bilde av trærne.
Mvh Arvid
Ole-Kristian T.

Takk for nye kommentarer: Lillian: Gøy at du også facineres av trær, de har mye sjel mange av dem synes jeg. Ang. ny versjon ser jeg poenget med det du sier, men satte strek for nye versjoner, blir for litt mye å forholde seg til. Takk til Eli for fin beskrivelse, takk også til Tine og Arvid, jeg blir veldig glad for kommentarer!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu