Kvinand i farta 03.05.09
Kvinandhanner holder oppgjør om revir med andre kvinandhanner, og beinflyr på vannet i et skogtjern i Asker.

Opptaket er gjort med panorering med lang brennvidde og "lang" lukkertid (for slikt som dette er 1/320s lang lukkertid)).
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMeget lang brennvidde og meget kraftig utsnitt, svært tydelig kromatisk abberasjon etter bruk av 2x konverter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger782
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_395267} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
anders s.
hallo i luken carsten og takk for sist
ja dette ble uten tvil et flott fluktbilde av kvinanda
flott vannsprut og nydelig farge på vannet
fint med litt bevegelsuskarphet
mvh anders
Per Einar G.
Herlig driv og morsom studie av den konsentrerte kvinanden, vannspruten gjør mye for bildet.
Kan virke som om det er helt i ytterkant saturert (hode og nakke)

Mvh
Per E.
Venche J.
Hehehe, den ser ut som den tar siste innspurt på 500 m.
Herlig Carsten.
Wenche.
Kjell Sigurd S.
Lekkert. Pluss for kamerastandpunkt og fin panoreringseffekt. Over hodet fremstår de røde "flekkene" litt underlige, men det kan kanskje være skjermavhengig. Herlig sprut i frasparket.

Mvh
Kjell S
Carsten A.
Takk for kommentarer.

PEG: Dette opptaket er gjort for noen dager siden. Senest i går kveld (05.05.09) var jeg på samme sted som da hadde samme type lys. Deler av kvinendenes mørke fjærdrakt (det gjelder både hann og hunn) antar da en tydelig blå farge (for hannen hodet, for hunnen vingefjærene - hunnens hode er som kjent tydelig brunt). Årsaken er at det hovedsakelig er knallblå himmel som leverer lys til de mørkeste partiene.

KSS: Vannflaten avspeiler en solbelyst ås, der er det noen nyutsprungne løvtrær (relativt lys gulgrønn uskarp speiling), samt også eldre og noe mørkere brun/brunrød vegetasjon (mørk brunrød uskarp speiling).

MVH CA
Thore A.
Fint situasjon, men for meg blir motivet litt uforløst og tradisjonelt.
Panorering er en krevende øvelse, og her synes jeg at panoreringen bare bidrar med uskarphet som ikke tilfører bildet noe. Uskaprheten på vinger og slikt er greit, men kroppen fremstår for meg som litt "grumsete". På min skjerm er det også et par utbrente partier i nakken og på ryggen til fuglen, uten at det egentlig går ut over billedopplevelsen.
Det som egentlig fasinerer meg mest med bildet er halvsirkelen av vann som anda sparker opp.
Hadde forresten vært spennende å se et tilsvarende bilde der fuglen kommer rett mot fotografen istedet for den tradisjonelle og relativt enkle måten å fotografere denne adferden - med lang tele fra siden. (Selv om kvinand kanskje ikke er den enkleste arten å komme seg innpå.)
Pål E.
Flott situasjonsbilde, og ikke minst en godt utført panorering. Komposisjonen er noe tradisjonell, og jeg lurer på hvordan resultatet hadde blitt med anda plassert nederst i rammen. Synes ikke at speilbildet (særlig nedre del) bidrar nevneverdig i foreliggende komposisjon. Bildet virker lysjustert i PS med middels godt resultat.

Hilsener fra Pål
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu